donderdag 13 september 2012

"Eindelijk wordt er eens niet gelet op mijn handschrift."

Na een soepele introductie in groep 7, was vandaag groep 8 aan de beurt. Ook voor deze groep hadden we de gebruikersnamen en wachtwoorden gereed. De introductie werd goed begrepen en de kinderen konden snel aan de slag.

Het is mooi om te zien hoe snel kinderen met Schooltas kunnen werken. Uitleg over het gebruik daarvan is, na de uitleg over de installatie, overbodig.

Na deze praktische "les" zijn ook in deze groep alle boeken geïnstalleerd op het eigen account. Volgende week kunnen we dus officieel starten. Meerdere kinderen vroegen/zeiden: "gaan we dit nu ook bij de andere vakken doen?" en "ik vond het nu al veel leuker dan een gewoon werkboek. Eindelijk wordt er eens niet gelet op mijn handschrift".

We merken nog wel een vertragingstijd tussen het plaatsen van notities en het synchroniseren met iCloud. Hierdoor zijn sommige kinderen, die snel uitloggen, gemaakte aantekeningen kwijt. Het zou daarom wenselijk zijn dat zichtbaar wordt wanneer de notities zijn gesynchroniseerd.

Volgende week de "first English lessons on our iPad"!