woensdag 19 september 2012

"Ik wil het blijven doen, en andere kinderen ook."

Eindelijk is het dan zover: de eerste Engelse les op de iPad. Basisschool Paus Joannes werkt dit jaar met de SchooltasApp voor Take it Easy. Na een eerste introductie om de techniek onder de knie te krijgen, was het dan nu het moment om de eerste les te gaan volgen.
I.p.v. de boeken en schriften, werden nu de iPads uitgedeeld. De leerlingen werkten in tweetallen en alle kinderen aan de linkerkant van dit tweetal logden in. De boeken werden weer even geinstalleerd op de iPad en vervolgens zat iedereen klaar voor de uitleg van de digiteacher.

De instructiefilmpjes via het digibord spraken aan en zijn duidelijk. De term "kort maar krachtig" gaat hier zeker op. De verwerking vervolgens op de iPad verliep ook redelijk soepel. Het typen zorgt ervoor dat er netjes en snel gewerkt kan worden in de schriften. Het schrijfgereedschap is daarentegen wat lastiger te bedienen. Een kras in het schrift is snel gezet en het gebeurt nog wel eens, dat bij uitschakelen van de pen ook hetgene dat geschreven is, weer van het scherm verdwijnt.

Colin, leerling in groep 7, schreef het volgende over zijn eerste les m.b.v. de iPad:
"Ik vond Engels erg leuk op de iPad. Wat ik wel vervelend vond, is dat je de boeken weer opnieuw moest downloaden, omdat je dan eventjes moet wachten en ik heb geen geduld.
Het leukste vond ik de filmpjes, maar soms waren de filmpjes een beetje moeilijk om te verstaan (de taal). De opdrachten vond ik ook erg leuk en ik snapte ze goed.

Het moeilijkste vond ik het schrijven met de pen (potlood). Het typen ging wel makkelijk en met de X (kruisje) kon ik het gemakkelijk aankruisen. Verder wil ik het blijven doen en ik denk de andere kinderen ook."

Wensen ter verbetering:
- Zichtbaar maken wanneer de content is gesynchroniseerd met de Cloud
- Funcionaliteit van de pen verbeteren. Nu verdwijnt soms de content met het uitzetten van de pen

Algehele mening:
- Een geweldige methode om kinderen met Engels kennis te laten maken. Het werken met de iPad zorgt ervoor dat het voor kinderen nog leuker is om de verwerking te doen.