dinsdag 11 september 2012

Kinderen loggen voor het eerst in.

Vanmiddag was het dan zover. De kinderen van groep 7 van basisschool Paus Joannes gingen voor het eerst aan de slag met Engels via de iPad.
Na een korte presentatie kregen de kinderen de iPads, een inlogcode en een fictief mailadres. Op het whitebord stond de bundelcode.

Enigszins gespannen wachtten de leerkracht en ik af. Zoveel (lange) codes, hoeveel kinderen zouden daar de fout mee in gaan? Al snel bleek dat we veel meer vertrouwen mochten hebben. Bij de meeste kinderen ging het meteen goed. Een enkeling moest nog even gewezen worden op een punt of een komma.

Het blijft mooi om te zien hoe kinderen tegenwoordig spelenderwijs leren. Zonder enige uitleg hadden veel kinderen al direct een profielfoto bij hun account gezet.

Binnen het uur hadden alle kinderen ingelogd, de methodes gedownload en bekeken. Volgende week starten we met de eerste les. De kinderen kijken er al naar uit!

Maarten Catney, r.k. basisschool Paus Joannes