vrijdag 26 oktober 2012

Een aantal weken op weg...

We zijn inmiddels met groep 7 alweer een aantal weken bezig met de iPads. De lessen Natuniek en Engels beginnen beter te lopen, doordat de leerlingen gewend raken aan het werken met de iPads. Prikkers worden toegevoegd en er wordt gewerkt in de werkschriften. Heel erg leuk om te zien en de leerlingen blijven enthousiast.

Isa groep 7:
Ik vind het heel leuk om met de iPads te werken, want je kan nu ook in je werkschrift typen en dat is heel leuk, want dat kan met een pen niet! Dus dat is wel grappig. Je hebt nu een eigen Schooltas-account, (Schooltas is de methode waar we mee werken) En dat is wel echt heel gaaf, want je kan je eigen foto toevoegen in je werkschrift, en je kan bij je foto dan ook nog een stukje tekst typen.

Afgelopen weken veel aandacht gehad van de plaatselijke media. Een interview op Radio Soest en verschillende kranten kwamen op bezoek voor foto's en een artikel. De leerlingen van groep 7 voelden zich beroemd. Daarnaast zijn we gestart met een cursus voor het werken met de iPads in de klas. De eerste cursusmiddag was vooral gericht op het werken met Schooltas en de mogelijkheden daarbinnen. Volgende week is de tweede middag en dan gaan we vooral kijken welke apps er nog meer handig te gebruiken zijn binnen de klas. Ik ben erg benieuwd!

Jennifer van Asselen
Leerkracht groep 7