donderdag 11 oktober 2012

Ongelijke tafels is nog wel eens lastig...

Inmiddels krijgt onze school steeds meer bekendheid m.b.t. het gebruik van iPads in het basisonderwijs. Onlangs kwam het Noord Hollands dagblad al bij ons op visite en verscheen er een leuk stukje in de genoemde krant.Klik hier om het artikel te bekijken.

De iPad begint langzaam maar zeker een vanzelfsprekend middel te worden bij de lessen Engels (waarbij gebruik wordt gemaakt van Schooltas).

Mieke, leerling in groep 7, schreef er het volgende over:
"Vandaag was Engels weer leuk. Deze les ging over spelling, maar de digiteachter is nog steeds moeilijk te verstaan (het Engels is soms nog lastig). Wat ook vervelend is, is dat we als we in tweetallen werken de ene tafel hoog is en de andere tafel laag.
Werken op de iPad maakt het het leukst. En je werkt nu ook veel meer samen. Dat is veel leuker dan in je eentje werken en ik vond het echt weer een hele leuke les en ik denk dat de anderen dat ook vonden."

De eventuele hobbels worden dus vooral gevonden in de praktische zaken als ongelijke tafels, en totaal niet bij het werken op de iPad.

Hartelijke groet,

Maarten CatneyDirecteur | RKBS Paus Joannes