dinsdag 13 november 2012

iMovie in Schooltas!

Leerlingen vinden het ontzettend leuk om eens op een andere manier met de stof bezig te zijn en niet alleen maar opgaven in het werkboek te maken. Als je een video van iets maakt, kijk je eens met heel andere ogen naar de inhoud. Daarom is de stof verwerken door middel van een video heel motiverend!

Met de app iMovie kun je eenvoudig filmpjes maken. Er zijn twee opties: het maken van een eigen project en het maken van een trailer. In de stappenkaart voor de leerling ziet u hoe de app werkt en in de kaart voor de leraar staan een aantal tips om deze app in de les in te zetten.

Plaats de link naar de stappenkaart als prikker in Schooltas en geef de leerlingen een duidelijke opdracht bij de stof. Zo zet u andere iPad-apps op een effectieve manier in in uw les!

Succes,
Marieke van Osch