woensdag 30 januari 2013

Woordweb en groepsbeheer op de Parkschool

Met de nieuwste update van schooltas zijn er twee interessante functies toegevoegd aan de applicatie. Namelijk groepsbeheer en woordweb.

Tot op heden was het onhandig om het gemaakte werk van de leerlingen na te kijken. Met de functie groepsbeheer kan ik nu een groep aanmaken in mijn schooltas en vervolgens het werk van al mijn leerlingen bekijken. Vooralsnog moest ik alle 19 ipads  één voor één inzien. Een enorme klus. Dit levert veel tijdwinst op en is heel eenvoudig, vooral als ik meerdere vakken achter elkaar wil nakijken. Dus nooit meer een onaantrekkelijke stapel nakijkschriften meer op mijn bureau, dat is nog eens een verbetering.
Woordweb is minstens zo mooie interactieve functie. Wanneer je als leerkracht een prikker plaatst, heb je nu niet meer alleen de optie om een notitie te plaatsen maar je kunt ook een woordweb kiezen. Je typt op je eigen Ipad een onderwerp in en vervolgens kunnen de leerlingen zoveel mogelijk associaties bij dit onderwerp op hun Ipad bedenken. Koppel je eigen Ipad aan het digibord en de leerlingen zien cirkeltjes verschijnen. Grote cirkels zijn woorden die vaak zijn genoemd, kleine cirkels zijn associaties die minder vaker worden genoemd of dezelfde associaties die verkeerd zijn gespeld (ook handig).Ik heb dit al 3 keer geprobeerd en zowel de leerlingen als ik vinden het heel spannend om te zien welk woord het vaakst wordt genoemd of wie juist een unieke associatie heeft bij een bepaald onderwerp.

Kortom twee fantastische functies om met nog meer plezier en nog vaker schooltas in te zetten. Ik heb besloten om vanaf deze week alle vakken die ik geef via schooltas aan te bieden. Dit is wat mij betreft de toekomst!