donderdag 14 november 2013

Eigen bedrijfjes op de Ipad

Twaalf leerlingen werken dit najaar aan het project Een eigen bedrijf. Ze hebben teams gevormd, waarbij ze letten op talenten. In elk team zitten 'rekenaars', 'schrijvers', 'creatieven', 'organisatoren', 'planners' enz. De leerlingen hebben de opdracht een idee voor een bedrijf te bedenken en met een aantal begrippen die horen bij ondernemen het uit te werken tot een ondernemingsplan. In december presenteren ze hun plan. De plannen kunnen eventueel in een vervolgproject (facultatief) worden uitgewerkt tot een echt bestaand minibedrijf. De producten die de leerlingen tot nu toe kozen, zijn: een app, een online make up winkel, een taartenbedrijf, een eigen parfum, een winkel met houten artikelen en een oud ijzer bedrijf. De leerlingen van het derde en vierde jaar Tiener College (klas 1 en 2 VO) werken bij dit project ook met de Thieme methode 200% economie. De leerlingen werken bij het project aan het hoofdstuk Eigen baas. De opdrachten in deze methode zijn vaak aanleiding tot gesprekken over keuzes bij het eigen bedrijf. Voordeel van het werken met de Ipad en Schooltas is dat leerlingen in de instructies gemakkelijk kunnen wisselen tussen het boek en hun ondernemingsplan. Als extra uitdaging hebben we de leerlingen gevraagd hun ondernemingsplan in december te presenteren in het Engels. Benieuwd naar hun voorbereiding en eindresultaat? Volg de leerlingen via Facebook of Twitter (tienercollege).