vrijdag 9 mei 2014

Tijd voor duurzaamheid

Leerlingen van Tiener College werken de laatste periode van dit schooljaar met het kernconcept duurzaamheid. De leerstof van de natuur- en maatschappijvakken concentreert zich op alle aspecten van duurzaamheid. In de Thieme-methoden Natuniek en Bekijk het! bestuderen de leerlingen onderwerpen als energiesoorten, ecosystemen en water. Met studievragen en doe-opdrachten op het blog www.tienercollege.blogspot.com verwerken leerlingen de stof verder. Leerlingen voortgezet onderwijs werken aan een eigen ge├»ntegreerd project waarin leerdoelen van de natuur- en maatschappijvakken  samenkomen. Zo worden korte films gemaakt met de Ipad en verzorgen de leerlingen presentaties over hun projecten. Ook andere vakken (zoals Nederlands, Engels en kunst) leggen vele verbanden met het kernconcept. De actualiteit wordt intensief betrokken bij dit kernconcept met abonnementen op kranten (www.nieuwsindeklas.nl) en eigen opdrachten bij digitale media (www.mnmweek.nl).

Deze week werd Tiener College genomineerd voor de Ververs award 2014. De inzending is te vinden op www.verversaward.nl. Stemmen op Tiener College kan via de link www.verversaward.nl/stemmen