PWA Soest

Prins Willem-Alexanderschool als eerste iPadschool in Soest van start

De Prins Willem-Alexanderschool start dit schooljaar als eerste in Soest met het gebruik van iPads in het basisonderwijs. In samenwerking met educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff worden via de SchooltasApp verschillende lesmethoden voor onder andere Engels en Natuur & techniek digitaal aangeboden. De school wil op deze manier optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van iPads binnen en buiten de klas.

Maandag 17 september is het zover, de iPads arriveren in de klas. “De leerlingen van groep 7 vinden het spannend. Zij zijn de groep die voor het eerst gaat werken met iPads in de klas. De iPad sluit mooi aan bij onze visie: ’Zelfstandig werken we samen, naar een optimaal resultaat’. Dat betekent dat er voor iedere leerling in groep 7 een iPad is, we sluiten niemand uit. Dit is mooi passend bij ons openbaar onderwijsconcept. De iPads zijn bedoeld als verkenning om te kijken wat er allemaal mogelijk is in het onderwijs. Zowel ouders als leerlingen reageren heel enthousiast: ‘Weer een stap verder naar modern onderwijs, dit is de toekomst’.”
Op de Prins Willem-Alexander school zullen de iPads voornamelijk ingezet worden bij de vakken Engels en Natuur & techniek. “Binnen de SchooltasApp kunnen de werkboeken en lesboeken geopend worden en hier kan dan in gewerkt worden. Extra notities kunnen ook vastgelegd worden in het werkboek of lesboek als prikker, zodat het weer makkelijk terug te vinden is. Daarnaast zal er ook gewerkt worden met educatieve websites. De leerlingen kunnen dan extra oefenen voor vakken als topografie, spelling en rekenen.”

Een video impressie van de pilot Schooltas in groep 7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie, wij plaatsen deze z.s.m. live op de blog